Поділитись:

Швейцарія продовжує захист для українців до березня 2025 року

Середа, 01 листопада 2023, 23:43
Швейцарія продовжує захист для українців до березня 2025 року

Уряд Швейцарії вирішив не скасовувати тимчасовий статус захисту (Status S) для українських біженців до 4 березня 2025 року.

Про це йдеться у повідомленні Федеральної ради Швейцарії, – передає Суспільне.

В уряді зазначили, що це рішення вносить ясність не лише для українських біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців.

Федеральна рада бачить необхідність подальших дій у сфері інтеграції ринку праці. Спеціальні заходи підтримки для людей зі статусом захисту S також будуть продовжені до 4 березня 2025 року. Конфедерація виплачує 3000 швейцарських франків на особу на рік для цих заходів, зокрема для мовних курсів", — йдеться у повідомленні.

Швейцарський уряд також активізує зусилля щодо інтеграції якомога більшої кількості українських біженців у ринок праці. Федеральна рада має на меті підвищити рівень зайнятості з нинішніх майже 20% до 40% до кінця 2024 року.

Через війну Росії проти України Федеральна рада вирішила надати українським біженцям статус захисту S з 12 березня 2022 року. Це надає тимчасовий захист тим, хто цього потребує, поки вони наражаються на серйозну загальну небезпеку. Станом на кінець жовтня 2023 року статус захисту S у Швейцарії мають близько 66 тисяч українців.

Статус S діє доти, доки його не скасує Федеральна рада. Умовою його скасування є тривала стабільність в Україні.

Раніше влада Швейцарії оприлюднила попередню стратегію з повернення українських біженців додому. На виїзд дадуть від 6 до 9 місяців після закінчення статусу захисту. Очікується, що добровільно виїхати захочуть 80% біженців, яких пропонується заохочувати грошима.

Надрукувати
мітки:
коментарів