У тестовій версії запущено новий портал Держстату

Середа, 01 листопада 2023, 05:35

Міністерство цифрової трансформації та Державна служба статистики запустили публічну бета-версію оновленого порталу Держстату.

Про це повідомила ІТ-компанія ЕРАМ, яка свого часу розробила першу версію мобільного застосунку «Дія», а в даному проєкті виступила ключовим партнером з трансформації порталу Держстату, – пише Економічна правда.

Зазначається, що новий портал реалізований з використанням прогресивних хмарних технологій і рішень передачі даних.

«Основна мета проєкту — наблизити інструменти та методи роботи державної організації до принципів діяльності технологічної компанії, а також погодити їх з міжнародними стандартами роботи аналогічних статистичних інституцій згідно з дорожньою картою євроінтеграції України», – зазначили в ЕРАМ.

«Якісні дані — основа для прийняття управлінських рішень. Саме тому Держстат має перетворитися на сучасну організацію, яка схожа на ІТ-компанію. Це дасть змогу отримувати дані в режимі реального часу, швидко їх аналізувати та поширювати», – зазначив своєю чергою віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В основі проєкту була використана розробка  ЕРАМ — платформа для управління життєвим циклом даних Quanthub.

Ця платформа була адаптована до вимог Держстату: зроблено переклад українською мовою та доповнено додатковими можливостями для реалізації процесу статистичного виробництва. Ця оновлена система отримала назву «Сигма» – відповідно до літери грецького алфавіту та математичного знаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: