Поділитись:

Російські війська перегруповуються та готуються поновити наступ на Авдіївському напрямку

Понеділок, 30 жовтня 2023, 22:21
Російські війська перегруповуються та готуються поновити наступ на Авдіївському напрямку

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун поінформував, що на Авдіївському напрямку армія РФ дещо зменшила кількість штурмів і наразі перегруповується. Водночас він сказав, що очікується, що противник знову відновить наступальні дії, щоб досягти хоч якоїсь своєї мети.

Про це Олександр Штупун розповів у коментарі Суспільному.

Штупун зауважив, що за даними української розвідки, на Авдіївському напрямку у боях бере участь 40 тисяч російських солдатів.

«Ми їх знищуємо, але вони поповнюють втратити. Є інформація, що для майбутніх атак готуються загони "Шторм" і "Шторм-Z". Тому що техніки стало набагато менше. На Авдіївському напрямку в основному це мотострільці, це збірна солянка, є з досвідом, є свіжо мобілізовані, є багато добровольців, є примусово мобілізовані, штрафники. Але в основному в бій противник вже кидає піхоту», — розповів Штупун.

За його словами, вчора, 29 жовтня, воїни зі складу ОСУВ «Таврія» збили ще один російський літак СУ-25 неподалік Авдіївки. Це вже 6 штурмовик, знищений за період з 10 жовтня.

«Загалом на таврійському напрямку ворог завдав 21 авіаційного удару, провів 36 бойових зіткнень та здійснив понад тисячу артобстрілів. Також марно наступав у районі Новокалинового, Авдіївки, Опитного та Первомайського. Там було відбито понад 10 атак. Також 20 штурмів в районі Мар'їнки та Новомихайлівки завершились для окупантів вратами й противник відійшов», – сказав Речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Він додав, що втрати окупантів в зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» минулої доби склали 527 осіб.

«Три росіяни здалися в полон. Загалом за 4 останні доби таких вже назбиралося близько двох десятків. Не хочуть вони гинути, вже розумнішають, і почали здаватися в полон. Також знищено 49 одиниць військової техніки, це загалом на Таврійському напрямку. Зокрема, 5 танків, 6 бойових броньованих машин, 4 артсистеми, один літак та 23 дронів. Вчора в повітря злетіло 4 склади боєприпасів противника, а позавчора було знищено 5 складів», – сказав Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів