Поділитись:

Особливий статус Донбасу потрібно приймати на референдумі, – Микола Буліга*

Четвер, 28 січня 2016, 16:43
Особливий статус Донбасу потрібно приймати на референдумі, – Микола Буліга*

Депутат Волинської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Микола Буліга заявив, що питання особливого статусу Донецької та Луганської областей має вирішувати український народ, а не "західні лідери чи сусіди-агресори".

Депутат пригадав, як Радикальна партія, аби не допустити прийняття особливого статусу східних регіонів України у 2015 році, заблокувала трибуну Верховної Ради.

"Наша партія першою заявила про неможливість зміни Конституції шляхом "ламання парламенту і суспільства через коліно". Пригадайте: саме через це фракція Радикальної партії Олега Ляшка у парламенті вийшла з коаліції 31 серпня 2015 року", – заявив один із лідерів фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Волинській облраді.

Політик висловив також позицію щодо мінського формату переговорів, який, як вважає Буліга, "є згубним для України". "Це план Путіна із розчленування України при мовчазній згоді Європи", – запевняє народний обранець.

"До речі, наша партія вимагала проведення всеукраїнського референдуму з питань особливого статусу Донбасу більше року тому. Саме народ України, а не західні "лідери" чи сусіди-агресори мають вирішувати, в якій країні нам жити. Всеукраїнський референдум щодо зазначених змін до Конституції можна провести одночасно з довиборами на вільних мажоритарних округах Дніпропетровщини, Волині та Чернігівщини", – додав Микола Буліга.

Депутат наголосив на тому, що завдяки стійкій позиції їхньої партії вдалося відбити "злодійські наміри окремих політиків" протягнути через парламент зміни до Конституції України.

Нагадаємо, фракція Радикальної партії Олега Ляшка заявляла, що не голосуватиме за зміни до Конституції України, які в інтересах "мінських угод" передбачають надання особливого статусу Донбасу та проведення виборів на окупованих територіях.

"Я, як і більшість волинян, підтримую таку позицію. Наголошую, що мета Радикальної партії – не здобуття високих посад. Посади можуть бути лише інструментом для досягнення мети. Головне – дотримання принципів, навколо яких об'єднується народ України у прагненні відстояти європейське майбутнє", – підкреслив Микола Буліга.

Надрукувати
мітки:
коментарів