Поділитись:

До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото)

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 13:24
До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото)

До Луцька з візитом прибули Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Мікусінскі та Консул Аргентинської Республіки в Україні Хорхе Мартін Куаранта.

З ними у п'ятницю, 27 жовтня, зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, повідомили на сайті Луцькради.

Вони обговорили потенційні напрямки співпраці та можливості налагодження партнерських відносин з аргентинськими містами. Ірина Чебелюк коротко презентувала історію Луцька та зазначила, що щиро рада вітати іноземних гостей у нашій громаді.

«Ми знаходимось в прикордонній області, відповідно досить багато наших людей знають і орієнтовані на європейський розвиток країни. Відповідно і місто Луцьк рухалось у напрямку європейського розвитку. Ми реалізували дуже багато ініціатив та проєктів, які покращують життя громади», – зазначила вона.

Своєю чергою, Елена Летісія Мікусінскі повідомила, що приїхала до нашого міста, аби зустрітись з представниками аргентинської діаспори, які проживають в Луцьку. Це орієнтовно 15 людей похилого віку.

«Ми хочемо, щоб, за можливості, ви звернули на них увагу та долучали до якихось соціальних чи культурних проєктів», – сказала вона.

«Дуже приємно, що у нашому місті живуть аргентинці. Ми з радістю налагодимо з ними співпрацю. А наш департамент культури, який взаємодіє з усіма меншинами, які проживають на території громади, долучить їх до різноманітних заходів. Якщо буде ваше бажання, то ми готові розглянути пропозиції по співпраці та долучимось до ваших ідей, а також запропонуємо свої», – відповіла Ірина Чебелюк.

У міськраді додали, що під час бесіди пані Посол запропонувала в наступному році розглянути можливість підписати договір про співпрацю між містами. Наприклад з Буенос-Айресом.

До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото)До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото)До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото)До Луцька приїхали високі гості з Аргентини (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 серпня 2023
01 серпня 2023
21 липня 2023
04 січня 2023
24 вересня 2022
19 липня 2022
09 липня 2022
09 травня 2022
07 травня 2022
03 травня 2022