Поділитись:

У Маневицькому районі не можуть поділитися на громади

П'ятниця, 10 березня 2017, 10:46
У Маневицькому районі не можуть поділитися на громади

У Маневицькому районі стартувала адміністративно-територіальна реформа: утворено Прилісненську ОТГ, розпочинається процес об'єднання Маневицької та Колківської територіальних громад.

Свого часу керівники Маневицького району подали пропозицію у Кабмін щодо утворення в районі 6 спроможних громад. Однак, керівник Маневицької РДА Андрій Линдюк наполягає на створенні двох громад – Маневицької і Колківської, – повідомляє прес-служба відомства.

"Головне у цьому всьому, що я б хотів донести до усіх. Моя незмінна позиція, що для жителів Маневицького району найкращим є варіант створення 2 громад – Маневицької і Колківської. Це були б спроможні майже у всіх питаннях громади. На сьогодні ми вже маємо Прилісненську ОТГ. І це вже юридично доконаний факт. На скільки ця громада може бути спроможною – покаже час і оцінять люди", – зазначив він.

Зі слів Линдюка, з наукової, економічної та організаційної точок зору найкращим було б створення однієї громади. Оскільки, для цього вже є всі структури і кадри.

"Це ідеал. А я реаліст і розумію, що ідеальних моделей практично не буває", – зазначив він.

У перспективному плані у Маневицькому районі записали 6 громад. Однак керівник Маневицької РДА запевнив, що це цілком неправильне рішення. Він вбачає у цьому політичні інтереси і "виборчі технології".

Андрій Линдюк впевнений, що потужним, самодостатнім Колківській і Маневицькій громадам все ж бути.

Натомість професор кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, доктор політичних наук Валентин Малиновський в одному з дописів у Facebook зазначив, що керівник Маневицької РДА "замість децентралізації намагається запровадити в районі централізацію".

Надрукувати
мітки:
коментарів