Поділитись:

На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 08:36
На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)

Витоки річки Прип’ять знайшли на Волині.

Річка Прип’ять – потужна водна артерія Дніпра. Найбільша за площею басейну та довжиною права його притока, – розповіли у Шацькому національному парку. Це транскордонна річка, яка протікає по території двох держав – України та Білорусі. Гідрографія Прип’яті складається з спокійних, обростаючих каналів, річок, боліт і водойм (10,5 тис. річок та струмків). А свій початок бере на території Шацького національного природного парку.

«Працівниками парку була проведена експедиція, під час якої було обстежено три основні витоки річки Прип’ять, котрі знаходяться в урочищі Дубовець, селі Гороховище та селі Гупали. Також зі слів жителів села Будники, в них з лісу теж тече потічок, який вони вважають одним з витоків Припʼяті, так зване, урочище Березняк», – йдеться у повідомленні нацпарку.

Ці дослідження проведені з метою, створення нових цікавих і захопливих туристичних маршрутів до місць народження річки Прип’яті, які згодом будуть проходити по території Шацького НПП.

На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото)На Волині знайшли місце народження Прип'яті (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів