Поділитись:

Радіодиктант-2023: хто читатиме та де слухати

Четвер, 26 жовтня 2023, 15:51
Радіодиктант-2023: хто читатиме та де слухати

Щорічний всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у День української писемності та мови – 27 жовтня.

У 2023 році його вперше відзначають саме 27 жовтня. Раніше радіодиктант проводили 9 листопада, в день церковної пам’яті Нестора Літописця. З переходом ПЦУ на новий церковний календар дата змістилася, – пише АрміяInform.

Радіодиктант національної єдності розпочнеться об 11:00.

Автором тексту для диктанту стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії — Катерина Калитко. Читати його буде актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» – Олексій Гнатковський.

Суспільне Мовлення транслюватиме його:

Радіодиктант – це чудова можливість перевірити свою грамотність. Заплановано, що переможці, які наберуть найбільшу кількість балів, отримають корисні призи.

Зазвичай організатори приймають радіодиктанти для перевірки впродовж доби. Це може буде фото чи сканована копія радіодиктанту.

Писати текст радіодиктанту можна від руки на будь-якому аркуші паперу. Перед текстом вкажіть повне ПІБ. Надіслати треба до 11:00 30 жовтня за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Або сфотографувати/відсканувати написаний текст та надіслати його до 11:00 30 жовтня на адресу [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів