Поділитись:

Волинянка вже два роки доводить, що сусід підмінив її трактор

Середа, 25 жовтня 2023, 09:00
Волинянка вже два роки доводить, що сусід підмінив її трактор

Жителька села Чаруків Марія Павленко вже другий рік намагається довести, що їй віддали не її трактор. Вона розповіла, що дала тимчасово покористуватися власною сільгосптехнікою, а в результаті її повернули з заміненим мотором. Це жінка виявила, коли відкрила капот. Її підозри підтвердились, коли звірила техпаспорт з номером двигуна. 

Про це пише ІА «Волинські Новини». 

Жінка ще в 2008 році придбала новий трактор. Каже: обійшлася їй ця покупка у вісім тисяч доларів. Тож дуже доглядала за трактором.

«Він в мене новесенький був, я кожну запчастину знаю. Я його пестила, я його в пральному порошку купала», – каже власниця трактора Марія Павленко.

Трактора жінка дала своєму сусіду в користування. Проте той довго його не повертав. А коли врешті привіз, жінка глянула під капот і виявила старі деталі.

«Пригнав той трактор, я бачу, що не моє. Та запчастина не моя, інша. І ще колесо пробите було. Я звернулась найперше у сільську раду. Голова викликав його, але він з того часу до мене не являвся», – говорить Марія Павленко.

Чоловік, на якого вказала волинянка, у телефонному коментарі все заперечував.

«Що сталось? Нічого не сталось. Я працював на неї цим трактором, а потім ми посварились. Вона сказала, що я їжджу по людських городах і цим трактором заробляю. Я їй завіз трактора. То колесо у неї пробите, то ще щось. Закінчилося тим, що я їй замінив трактор», – сказав житель села Чаруків Валерій Левков.

Марія Павленко зауважила, що в технічному паспорті є номер мотора трактора, а на тракторі, який повернув сусід, номер уже інший.

Після того були заяви до поліції. Однак там підміни мотора не виявили. Пройшло вже понад два роки, але жінка бідкається, що досі ніде не може добитися правди та довести своє. З односельчанином, який брав трактора, порозуміння пані Марія теж не знайшла.

«Як зателефоную з чужого номера і він не знає, то посилає мене у відомому напрямку. Якщо ти не крав, то чого ти боїшся? Вони до мене з кулаками і матюками битися лізли. А брат Левкова Роман сказав: «Бери шнурок і повішайся». Я не можу доказати своєї правоти», – скаржиться Марія Павленко.

У Держпродспоживслужбі кажуть: відповідно до книги реєстрації облікової бази даних, 17 червня 2008 року два трактори зареєстрував пан Бартощук, який, власне, і продав, зі слів пані Марії, одного з них. В первинній реєстрації і реєстрації проданого трактора відрізняється номер двигуна. Як так сталось – сказати не можуть.

«На сьогоднішній день, згідно з базою, встановлено один двигун, а в неї в наявності є інший. Ми не можемо цього коментувати, тому що в 2008 році реєстрацію техніки здійснювала інспекція технагляду, в 2012 році цю інспекцію переведено в Держінспекцію сільського господарства. Наприкінці 2016 року Держінспекція сільського господарства була ліквідована, а функції технагляду передано на Держпродспоживслужбу», – зауважив начальник відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Святослав Стульський.

Однак Марія Павленко не вірить у версію, що номери на двигуні і в техпаспорті не сходяться, бо під час реєстрації сільгосптехніки була допущена помилка. Тож волинянка звернулась до суду, знову оббиває пороги поліції та Держпродспоживслужби. Днями жінка має зустрітись зі слідчою і сподівається, що таки доведе свою правду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів