Поділитись:

Росіяни атакують Україну новими безпілотниками Italmas

Середа, 25 жовтня 2023, 08:27
Росіяни атакують Україну новими безпілотниками Italmas

Під час ударів по українській інфраструктурі росія доповнює використання безпілотників Shahed дешевшими та легшими варіантами безпілотників власного виробництва – Italmas.

Такий висновок Інституту вивчення війни, – пише Українська правда. 

23 жовтня російські ЗМІ припустили, що російські війська під час атаки на Київську область вперше в Україні застосували нові безпілотники великої дальності Italmas і його варіанти. 

Російські джерела відзначили, що дрони Italmas легші за Shahed і їх важче виявити та збити. Російські військові блогери відзначили, що безпілотники Italmas дешевші за Shahed, що означає, що їх можна більше виробляти та використовувати, але вони несуть на собі меншу вагу.

Російські джерела відзначили, що війська окупантів використовуватимуть безпілотники Italmas у тандемі з Shahed. 

Раніше ISW оцінював, що росія, ймовірно, намагається розширити та диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для ударів по українській критично важливій інфраструктурі напередодні осінньо-зимового сезону. І використання безпілотників Italmas, ймовірно, є частиною зусиль з диверсифікації боєприпасів.

У повідомленні російських ЗМІ йдеться, що Italmas легші за «Герань», працюють на газу і видають зовсім інший звук – газонокосарки, через який їх складніше розпізнати і збити. Кодове найменування БПЛА на виробництві - «Виріб 54».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів