Поділитись:

У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)

Субота, 21 жовтня 2023, 19:07
У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)

У Шацькому національному природному парку є свій гербарій вищих судинних рослин, який є гордістю, цінністю та історією. Він був зібраний та опрацьований впродовж десяти років минулого століття (1974 – 1984 рр.) і відіграє важливу роль для флористичних і геоботанічних досліджень району Шацького поозер’я.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Шацького національного природного парку.  

Після останньої інвентаризації, оновлення і створення сучасного вигляду, гербарій Шацького національного природного парку складається із 17 книг і налічує 761 вид рослин, що становить близько 70 % від усієї флори Західного Полісся.

У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото)У нацпарку на Волині десять років минулого століття збирали гербарій (фото) 

Гербарій – це спеціально зібрані та висушені відповідним чином рослини, які змонтовано на аркуші паперу. Гербарій призначається для науково-дослідних, навчальних і пізнавальних цілей, це універсальний засіб і банк інформації для всіх ботанічних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів