У Луцьку понад 70 жінок безплатно обстежили на пересувному мамографі

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 23:13

У Луцьку на Театральному майдані Луцька 20 жовтня, у День боротьби з раком молочної залози, працював пересувний мамограф.

Жінки могли безплатно обстежити молочні залози, – пише Суспільне.

Від самого ранку у черзі на обстеження було понад півсотні жінок, розповів завідувач відділення променевої діагностики Волинського центру онкології Анатолій Самусь.

 

В онкодиспансер страшно йти, говорить місцева жителька Ніна, яка стоїть в черзі на обстеження. Жінка каже: тут простіше.

 

Мамографію варто робити жінкам після 40 років раз на два роки, жінкам після 50  раз на рік, говорить Анатолій Самусь. Обстеження на мамографі тривало з 10:00 до 16:30 години. Усім пацієнткам, які пройшли обстеження, телефонуватимуть та особисто повідомлятимуть результати, які будуть готові наступного тижня, каже рентгенлаборант Євген Приймак.

 

У рамках «рожевого жовтня» – місяця обізнаності про рак молочної залози, зупинку «Драмтеатр» у центрі Луцька обклеїли рожевими плакатами.

Зі слів, керівниці фонду боротьби з раком Марії Адамчук-Коротицької, рожеві наклейки тут будуть впродовж наступного тижня, як нагадування про своєчасне обстеження та виявлення хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: