Поділитись:

На Волині шахрай вимагав у благодійника гроші від імені голови РДА (фото)

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 15:28
На Волині шахрай вимагав у благодійника гроші від імені голови РДА (фото)

До керівника благодійної організації у Нововолинську зателефонував шахрай, який назвався головою Володимирської РДА Юрієм Лобачем та просив допомогти військовим 14-ї окремої механізованої бригади.

Про це виданню «Буг» розповів чоловік на ім'я Тарас, якого намагались обдурити.

«Зателефонував нібито Лобач, вказав моє ім’я та по-батькові та попросив фінансової допомоги для 14-ї бригади на бронежилети та прилади нічного бачення», – сказав Тарас.

Чоловіку здалось підозрілим, що до нього телефонує голова РДА особисто. Розуміючи, що скоріш за все це шахраї, попросив надіслати офіційний документ.

У листі, який надіслав нібито «Лобач», зокрема, вказано:

«...голова районної військової адміністрації Лобач Юрій Володимирович (...)звертається до Вас з наполегливою вимогою здійснити дії щодо прийняття участі у програмі надання благодійної грошової допомоги Збройним Силам України…».

На Волині шахрай вимагав у благодійника гроші від імені голови РДА (фото)

Прочитавши звернення, Тарас впевнився, що це шахраї: написано з помилками, просять гроші з «наполегливою вимогою», а у реквізитах – картка фізичної особи. Тому ніяких коштів він не перераховував.

Номер телефона шахраїв – 093 825 28 98.

20 жовтня на сесії РДА Юрій Лобач підтвердив, що від його імені здійснюють шахрайство. Він запевнив, що він, його заступники, райдержадміністрація не телефонують з метою збору коштів та відповідних листів не надсилає. Закликав людей бути пильним.

Також Юрій Лобач звернувся до поліції, де вже відкрили кримінальне провадження. Тому при отриманні подібних листів та дзвінків – відразу повідомляйте в поліцію.

Нагадаємо: після наради з представниками бізнесу у Володимирській РДА до підприємців почали телефонувати шахраї та вимагати гроші від імені очільника адміністрації Юрія Лобача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
08 квітня 2024
12 березня 2024
06 березня 2024
06 лютого 2024
23 січня 2024
17 січня 2024
16 січня 2024
12 січня 2024
06 січня 2024