Поділитись:

Єврокомісія почала перевірку Meta і TikTok через пропаганду ХАМАС

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 03:23
Єврокомісія почала перевірку Meta і TikTok через пропаганду ХАМАС

Єврокомісія розпочала розслідування проти платформ Facebook, Instagram, TikTok та X (колишній Twitter) через можливе порушення ними закону Європейського Союзу про модерацію контенту у зв’язку з війною Ізраїлю проти ХАМАС.

Як повідомляє видання Politico, у четвер Єврокомісія надіслала офіційні запити до TikTok та корпорації Meta, що володіє соцмережами Facebook та Instagram, вимагаючи роз’яснень щодо того, яких заходів вони вжили для протидії незаконному контенту та дезінформації на своїх платформах. Їм дали часу на відповідь до 25 жовтня, – пише УНІАН. 

X, в минулому відомий як Twitter, отримав подібний запит дещо раніше, і для нього строк для відповіді сплив 18 жовтня. Чи надала платформа відповідь на запит Єврокомісії – не повідомляється.

Politico зазначає, що подібний офіційний запит є попереднім кроком, який може призвести до відкриття Європейською комісією офіційного розслідування. Компаніям загрожує штраф у розмірі до 6 відсотків їхнього річного світового доходу, якщо виявиться, що вони порушили закони ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів