Поділитись:

В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото)

Середа, 18 жовтня 2023, 19:39
В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото)

У кабінеті начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова помітили рідкісний гранатомет РГ-1 «Поршень».

Про це повідомляє «Мілітарний».

Зафіксований на фотографії гранатомет був розроблений у 2007 році Південним машинобудівним заводом ім. А.М. Макарова.

Серійно гранатомет не виготовлявся та на озброєння не ЗСУ не був прийнятий. Малосерійна партія РГ-1 була виготовлена в якості предсерійних зразків для проведення випробувань.

В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото) 

Відомо, що кілька дослідних зразків РГ-1 проходили випробування на фронті. У 2016 році ці гранатомети були помічені в руках десантників 79-ї аеромобільної бригади під час боїв в районі Авдіївки.

Вдруге вони були зафіксовані на передовій вже у 2022 році під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На фото боєць іноземного походження, імовірно у складі «Інтернаціонального легіону» під управлінням ГУР, тримає в руках цей гранатомет.

В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото) В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото) 

РГ-1 «Поршень»

РГ-1 був створений для закриття пустої ніші між піхотними підствольними гранатометами ГП-25 та станковими гранатометами на зразок АГС-17 або УАГ-40.

Гранатомет має досить компактну та легку конструкцію для свого класу – з магазином на п’ять пострілів важить близько 10 кілограмів.

На РГ-1 можуть бути встановлені оптичні та коліматорні приціли. Для їх установки на лівій бічній поверхні стволової коробки розміщений спеціальний кронштейн.

В кабінеті Буданова помітили рідкісну українську зброю (фото) 

Базовий 30-мм боєприпас гранатомету ВОГ-30 має досить сильну енергетику, що забезпечує дальність ефективного ведення вогню із 300-мм ствола гранатомета близько 800-1000 метрів.

З огляду на відносно велику вагу та сильну віддачу для зручності зброя комплектується складаною двоногою сошкою. До задньої частини стволової коробки на шарнірі кріпиться трубчастий приклад. За потреби може скласти його вперед-вправо.

На верхній поверхні ствольної коробки є ручка для перенесення. На відміну від деяких типів стрілецької зброї, що мають подібну ручку, гранатомет «Поршень» не несе на ній будь-яких прицільних пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів