Поділитись:

На Волині вирішили "роздержавитися" 9 газет

Вівторок, 07 березня 2017, 18:08

Відповідно до законодавства, реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації відбувається у 2 етапи.

На першому етапі (протягом 2016 року) реформуються ті ЗМІ, які подали відповідні клопотання. На другому етапі протягом двох наступних років (2017-2018) будуть реформовані всі інші друковані ЗМІ. Вищевказаний закон поширюється на друковані ЗМІ, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування, і редакції таких ЗМІ, – повідомляє управління юстиції у Волинській області.

На пешому етапі вирішили реформуватися 244 редакції з усіх областей України. Найактивніше підтримують реформування редакції Житомирської області – 17, Вінницької – 16, Запорізької – 15, Рівненської – 14. На Волині рішення про реформування ухвалили 9 редакцій друкованих ЗМІ.

На другому етапі (2 роки) буде здійснюватися реформування тих ЗМІ, які не реформовані на першому етапі. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється такими способами:

1) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції – у разі відсутності державного (комунального) майна у майні редакції;

2) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання та тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації;

3) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції з наступною приватизацією майна редакції, що перебуває у державній чи комунальній власності, відповідно до законодавства з питань приватизації, – у разі, коли трудовий колектив редакції не подає протягом установленого Законом строку пропозиції щодо своєї участі у реформуванні друкованого засобу масової інформації;

4) перетворення друкованих засобів масової інформації, заснованих центральними органами виконавчої влади, в офіційні друковані видання.

Рішення про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції приймається їхніми засновниками (співзасновниками) за участю трудового колективу. Трудовий колектив редакції має пріоритетне право у визначенні способу реформування.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 грудня 2023
18 грудня 2023
16 листопада 2023
09:44
15 листопада 2023
26 жовтня 2023
09 серпня 2023
19 грудня 2022
30 травня 2022
05 травня 2022