Поділитись:

Боров ворога попри контузії: загиблому волинянину Василю Ківінському просять присвоїти звання Героя

Вівторок, 17 жовтня 2023, 22:21
Боров ворога попри контузії: загиблому волинянину Василю Ківінському просять присвоїти звання Героя

Загиблому військовому з Волині Василю Ківінському просять присвоїти звання Героя України.

Петицію з відповідним проханням розмістила Тетяна Ківінська на сайті президента.

Звання Герой України (посмертно) просять присвоїти стрільцю-снайперу 1 механізованого відділення, 1 механізованого взводу, 7 механізованої роти, 3 механізованого батальйону військової частини А4674, старшому солдату Ківінському Василю Степановичу, позивний «ГАРІ», 1978 р.н.

В тексті петиції вказано, що захисник брав участь у бойових діях ще з 2014 року.

«В період з 8 серпня 2014р. по 25 травня 2014р. приймав участь у бойових діях пов'язаних із залученням до проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях в складі військової частини В 0113.», – йдеться в повідомленні.

З перших днів повномаштабного вторгнення не вагаючись став на захист Батьківщини. Мужньо боронив свій край від загарбників на Запорізькому напрямку.

«Як би важко йому не було, ніколи не скаржився. Попри неодноразові контузії, продовжував боротьбу з ворогом. Василь з честю і гідністю виконав свій обов'язок. До останнього подиху був вірний своїм побратимам, присязі та Україні. Василь віддав найцінніше що у нього було – своє життя», – написала пані Тетяна.

Загинув Василь Степанович Ківінський 20 серпня 2023 року внаслідок обстрілу дроном-камікадзе противника, східніше населеного пункту Роботине, Запорізької області виконуючи бойове завдання в ході ведення бойових дій.

Станом на вечір 17 жовтня вже зібрано 1271 підпис із необхідних 25 000. Підписати петицію можна тут.

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів