Голова "Розумної сили" на Волині вимагає легалізації видобутку бурштину

Вівторок, 07 березня 2017, 14:56

Голова Волинської обласної організації політичної партії "Розумна сила" Володимир Гавриш переконаний, що видобуток бурштину повинна контролювати держава.

Володимир Гавриш

Про це повідомляє прес-служба політсили.

1 березня копачі бурштину пошкодили залізничне полотно на під'їзній колії до Клесівського кар'єру в Рівненській області. Пошкодження трапилось у результаті роботи 80 мотопомп, за допомогою яких добували бурштин.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці", на місце прибули співробітники поліції, яких зустріла озброєна група майже з 400 осіб. Залізничники намагалися здійснити обстеження пошкодженої ділянки й оцінити завдані збитки, але копачі надавали їм опір. Про інцидент вже повідомили до Служби безпеки України.

"Пошкодження залізничної колії національного значення внаслідок незаконних дій з видобутку бурштину – ще один дзвіночок для влади. Необхідно вжити заходів не тільки для легалізації цієї діяльності, але й передбачити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток. Поки що винних у цій події можна залучити лише до адміністративної відповідальності. Держава має регулювати видобуток, збереження, перевезення і торгівлю бурштином, запровадивши чіткий механізм, який буде дисциплінувати учасників цієї діяльності. Однак поки влада не поспішає з легалізацією цього дуже вигідного комусь бізнесу", – зазначив Володимир Гавриш.