Поділитись:

У Луцьку двом дітям не видавали свідоцтво про народження, бо мати народжувала їх не в лікарні

Понеділок, 16 жовтня 2023, 18:11
У Луцьку двом дітям не видавали свідоцтво про народження, бо мати народжувала їх не в лікарні

У Луцьку двоє дітей, народжені у 2020 і 2022 роках, не мали свідоцтва про народження. 

Про це розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

У березні 2020 року в заявника народилася старша донька. Батько звернувся до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) щодо реєстрації її народження. Проте йому було відмовлено, оскільки чоловік не мав підтверджуючих документів із пологового будинку або медичної консультаційної комісії, які підтверджували б факт народження дитини. До слова, мати народила дівчинку поза закладом охорони здоров’я та відмовилась від акушерського медичного огляду. 

Луцький міськрайонний суд у Волинській області, куди звернувся заявник, також відмовив у розгляді порушеного питання про встановлення факту народження дитини. 

За результатами реагування, ДРАЦС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції проведено реєстрацію народження молодшої дитини заявника (2022 р.н.).  

Щодо встановлення факту народження малолітньої доньки заявника 2020 року народження – органом опіки та піклування була подана заява до Луцького міськрайонного суду Волинської області. Призначено судово-медичну експертизу для встановлення кровного споріднення між матір’ю та донькою. За результатами якої, рішенням Луцького міськрайонного суду було задоволено відповідну заяву органу опіки та піклування й батьки змогли зареєструвати народження дитини в Луцькому відділі державної реєстрації актів цивільного стану. 

Завдяки вжитим заходам право малолітніх дітей на ім’я, громадянство та охорону здоров’я поновили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024