Поділитись:

ЗСУ здатні бити по новій залізниці до Маріуполя, що будує РФ, – розвідка Британії

Неділя, 15 жовтня 2023, 13:24
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Логістика залізницею залишається життєво важливим компонентом підтримки війни в Україні, яку веде Росія, для переміщення боєприпасів, бронетехніки, пального та особового складу.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про війну за 15 жовтня.

Залізнична мережа в окупованій Україні залишається значною мірою життєздатною, але вразливою до спорадичних перешкод з боку української артилерії, ракетних обстрілів з повітря та диверсій, зазначає розвідка.

«Росія продовжує підтримувати та вдосконалювати свої залізничні шляхи сполучення в Україні та будує нову залізничну лінію до Маріуполя, яка скоротить час у дорозі для постачання на Запорізький фронт», – йдеться в огляді.

Аналітики зауважують, що РФ використовує цивільні підрядників та обладнання для завершення цього проєкту, ймовірно, розраховуючи на те, що це ускладнить прицільне ураження з боку ЗСУ й збереже залізничні можливості військових для виконання нагальних завдань в інших місцях.

«Нова лінія потрапляє в умовний радіус дії українських високоточних ударних систем великої дальності», – резюмується в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів