«Волю захисникам Маріуполя»: у Луцьку сім'ї полонених влаштували акцію (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 13 жовтня 2023, 18:05

Представники громадської організації «Волю захисникам Маріуполя» влаштували акцію на підтримку полонених оборонців, які вже понад півтора року знаходяться у полоні.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» побували на Театральному майдані, де й усе відбувалося.

Учасники заходу – рідні полонених, які їздять містами України та намагаються привернути увагу до захисників, яких обіцяли звільнити за 3-4 місяці, але ті перебувають у полоні вже понад півтора року.

«Поширюйте наші акції у соціальних мережах, пишіть, що захисники Маріуполя досі знаходяться в полоні. Потрібен розголос, про них забувають. Півтора року полону – це дуже багато, це дуже важкі втрати для фізичного та психічного. Підтримайте нас, будьте голосами наших рідних, вони не можуть кричати, тому їх голосами будемо ми. Волю захисникам Маріуполя!», – закликала співорганізаторка акції Анна Пажера.

Одна з учасниць акції просила, аби влада звернула на них увагу та виконала свої обіцянки, адже їм казали, що рідних звільнять протягом 3-4 місяців, але, на жаль, воїни досі перебувають у полоні.

«Ми просимо, щоб повернули наших захисників додому, на свою землю до своїх рідних. Ми не бачимо дій, ми не бачимо наших рідних, ми не знаємо, де вони чи живі й в якому вони стані та чи мають надію, що рідна країна бореться за них. Коли це все закінчиться? Коли захисники Маріуполя повернуться додому? Коли дружини побачать своїх чоловіків, а діти батьків? Нам обіцяли 3-4 місяці, це гарантії, які давали нам лише на словах, ми вимагаємо повернення Маріупольського гарнізону додому, до останнього бійця», – каже дівчина.

centerУчасниця автопробігу

Сім'ї військовослужбовців вийшли на Театральний майдан з плакатами, на яких зображені фото полонених. Хтось з травня не отримував інформації від своїх синів та чоловіків та не знає, де ті знаходяться, тому й долучилися до автопробігу.

Учасники їздять містами України, щоб влада почула їх голос, щоб міжнародні організації побачили та звернули увагу на полонених, яких досі не звільнили. Рідні воїнів почали з Києва і були вже у Тернополі, Львові, Рівному і прямують назад до столиці.

Нагадаємо: у полоні на території Росії впродовж року та чотирьох місяців перебуває волинянин, прикордонник-кінолог Ілля Музика з Нововолинська. З весни 2022-го він знаходиться у СІЗО № 2 в місті Камишин Волгоградської області. Таку інформацію про місце перебування свого сина дізналася Неля Музика від звільнених із полону українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: