Поділитись:

Як на Волині модернізують ЦНАПи

Вівторок, 07 березня 2017, 09:53
Як на Волині модернізують ЦНАПи

У рамках проекту технічної допомоги Європейського Союзу "Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади" на теренах області передбачена модернізація 15-ти різноформатних ЦНАПів.

Про хід реалізації проекту та завдання на 2017 рік говорили 6 березня під час оперативної наради в голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Відтак, у п'ятницю 3 березня, відбулося відкриття першого в цьому році ЦНАПу Голобської об'єднаної територіальної громади, загальна площа якого становить 200 м² і вміщає 7 робочих місць, громадську приймальню, дитячу зону, архівне приміщення, враховані усі потреби.

Володимир Гунчик зосередив увагу кураторів проекту та потребі проведення семінару на базі Голобського ЦНАПу для голів створених ОТГ задля прискорення процесу модернізації центрів як в рамках проекту, так і за підтримки місцевого, обласного і державного бюджетів. Керівник-експерт проекту Роман Матвійчук зазначив, що така зустріч відбудеться вже 20 березня цього року.

Гунчик вважає, що робота ЦНАПу стає для громади важливим етапом створення самостійної системи управління, отримання ряду необхідних послуг, передбачених процесом децентралізації.

Зі слів Романа Матвійчука, завершення проекту системи надання адмінпослуг у Волинській області передбачено на кінець липня 2017 року. Впродовж місяця, завершать роботи у Володимирі-Волинському, Маневицькому та Ковельському ЦНАПах.

Важливо, що процес модернізації Центрів відбувається комплексно. Відтак, аби послуги громадянам надавалися якісно та своєчасно, для працівників проводять ряд семінарів і тренінгів, які дозволяють покращити рівень надання заявлених послуг та ведення документації.

Важливо, що у 2018 році розпочнеться наступна фаза проекту, спрямованого на створення багаторівневого управління, яке буде прозорим та доступним для населення. Тому голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, звертаючись до сільських та селищних голів, які ще мають намір об'єднатися, попросив швидше визначатися із центрами ОТГ та напрацьовувати пропозиції для залучення нового фінансового ресурсу.

"Звертаюся до голів районних державних адміністрацій та об'єднаних територіальних громад. Ми активно продовжуємо роботу, щодо залучення коштів за новим проектом, але ефективність входження у цей проект залежатиме від рівня готовності напрацьованих пропозиції від територіальних громад, які вже створені і тих, що напрацьовуються в рамках програми 2017 року. Закликаю сільських, селищних голів, які перебувають на етапі об'єднання, провести переговорні процеси та попередньо визначити центри об'єднаних територіальних громад, напрацювати і підготувати пропозиції, щодо можливості участі у проекті", – зазначив Гунчик.

Профільні ж управління, своєю чергою, нададуть усі необхідні консультаційні поради, аби напрацьовані пропозиції від сільських, селищних голів мали можливість реалізації у наступній фазі проекту.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
10 лютого 2024
03 лютого 2024
17 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
22 листопада 2023
21 жовтня 2023