Поділитись:

Мали навіть наркосайт: у Луцьку хлопців судять за збут амфетаміну (відео)

Середа, 11 жовтня 2023, 17:01
Мали навіть наркосайт: у Луцьку хлопців судять за збут амфетаміну (відео)

У Луцьку судять п'ятьох молодих хлопців, звинувачених у наркозлочинах. За версією правоохоронців, вони продавали амфетамін і робили закладки. Один із юнаків визнав вину і пішов на угоду з прокурором. Усі інші фігуранти справи вирішили відстоювати свою невинуватість.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

На лаві підсудних – одразу п'ятеро молодих волинян. Усіх їх звинувачують у розповсюдженні наркотиків. За версією правоохоронців, юнаки робили закладки.

Зі слів речниці Волинської обласної прокуратури Наталії Мурахевич, чотирьом хлопцям – від 20-и до 23-ох років, одному – 31.

У прокуратурі вважають, що хлопці збували амфетамін. До того ж мали власний наркосайт. Натомість ніхто з обвинувачених говорити про кримінальну історію не хоче. 

«Організувалися вони в цю групу для того, щоб розповсюджувати через закладки ці засоби (наркотичні, – ред.)... Вони були організовані настільки, що мали власний сайт. Ми припинили їхню діяльність ще у 2019 році», – розповіла Наталія Мурахевич.

Наркотики молоді люди купували в інтернеті, отримували на Волині через поштового оператора. Якщо вірити правоохоронцям, то, схоже, хлопці могли бути посередниками. Але у кого саме могли, ймовірно, купувати амфетамін для наркобізнесу, – поки не відомо. 

Як розповіла суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк, наразі досліджуються письмові докази, які подає прокуратура. Також будуть досліджуватися відеодокази, заслуховуватимуть свідків. 

Один із обвинувачених, який уже був засудженим, пішов на угоду зі слідством. Усі інші не визнають своєї вини.

Винні хлопці чи ні – досі не визначили: то суддя взяв самовідвід, то пішов у відставку. Тепер за справу взялася нова колегія суддів. Але тепер захворів один із обвинувачуваних. 

До слова, обвинуваченим загрожує від 9-и до 12-и років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів