Поділитись:

Іноземець подолав 2500 км на велосипеді із Німеччини до Луцька: навіщо (відео)

П'ятниця, 06 жовтня 2023, 20:38
Іноземець подолав 2500 км на велосипеді із Німеччини до Луцька: навіщо (відео)

У свої 63 роки Кей Епперлайн вирішив на власному прикладі довести: попри втому, потрібно допомагати українцям виборювати перемогу.

Чоловік мешкає на південному заході Німеччини. Коли розпочалася повномасштабна війна, не зміг залишитися осторонь, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», – пише ІА «Волинські новини».

«Спочатку допомагав із гуманітарною допомогою. У мене вдома було багато людей. А потім я помітив, що люди в Німеччині забули, що в Україні досі триває війна», – сказав Кей Епперлайн.

Він вирішив поїхати до України, а дорогою нагадувати людям, що війна по сусідству з країнами Європейського Союзу все ще триває. Чоловік придбав українські сувеніри та роздавав людям. Дорога до України на велосипеді зайняла в нього майже місяць. Ночував на паркінгах у наметі. Загалом подолав дві з половиною тисячі кілометрів.

«Перші два тижні було дуже складно. Усе боліло. А вже останній тиждень – без проблем. Раніше проїжджав 70 кілометрів за день. Згодом – 150-160 кілометрів. Добре, що велосипед електричний. Це допомогло», – розповів Кей Епперлайн.

Усі, кого зустрічав на своєму шляху, пригадав чоловік, вірять у перемогу українських захисників і засуджують країну-агресорку.

Україна для чоловіка вже багато років ніби друга Батьківщина.

«Це як мій рідний край, можна сказати. Я був тут із 1997 року постійно протягом шести років. Потім знову Німеччина. Знову Україна. Купив будинок тут три роки тому. Мій план був жити на пенсії саме тут… Я роблю це для себе. Але головне – для моїх друзів, які зараз на фронті. Там багато луцьких друзів», – наголосив Кей Епперлайн.

Бути небайдужим до війни в Україні, не втомлюватися допомагати аж до перемоги – головний меседж від іноземця.

«Я казав людям: їдьте в Україну після війни. Між нами немає різниці. Тут такий самий менталітет. Це Європа», – впевнений чоловік.

Кілька днів Кей відпочине в Луцьку, а далі вирушить на велосипеді до Києва. Після того повернеться в Німеччину, щоб звідти мікроавтобусом привести гуманітарну допомогу українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024