Поділитись:

Скільки у Луцьку заробляють водії тролейбусів та контролери (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 06 жовтня 2023, 17:11
Скільки у Луцьку заробляють водії тролейбусів та контролери (фото)

Найменша заробітна плата у луцького водія тролейбуса становить 15 тисяч гривень в місяць.

Про це повідомив головний інженер КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Бабич під час виїзного засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

«Водії тролейбуса третього класу отримують близько 15 тисяч гривень заробітної плати», – каже чоловік.

Володимир БабичВолодимир Бабич

Якщо ж водій другого класу, то йому додатково виплачують ще 25% до основної заробітної плати. Шоферам першого класу доплачують ще більше – 50% до зарплати.

До того ж, за словами головного інженера, зараз спростили вимоги для того, щоб стати водієм тролейбуса. Якщо ж раніше потенційному кандидату на цю посаду мало б бути мінімум 21 рік, то зараз вже у 18 можна йти та вивчати цю професію, але «студент» повинен мати хоча б категорію «В». Термін практичної підготовки – близько 1,5 місяця. Крім того, на комунальному підприємстві є проблема з кадрами і водіїв не вистачає, тому робота точно знайдеться.

До того ж, за інформацією працівників комунального підприємства, персонал, який контролює оплату проїзду пасажирами, отримує трохи більше мінімальної заробітної плати. Проте для них передбачені бонуси – 50% від кожного штрафу йде контролеру.

Нагадаємо: одна з найбільших котелень у Луцьку, яка обслуговує 40% споживачів, орендує приміщення та обладнання за майже три мільйони в місяць, але фактично використовує близько 20% проєктної потужності від котельні, яку збудували ще в радянські часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
11:08
25 квітня 2024
22:02
09:27
24 квітня 2024