Поділитись:

Підвищення тарифів на проїзд може знизити пасажиропотік, – депутат

Понеділок, 06 березня 2017, 11:10
Підвищення тарифів на проїзд може знизити пасажиропотік, – депутат

Депутати Луцькради обговорили доцільність підняття вартості проїзду.

У Луцькраді розповіли, як проводився облік пасажиропотоку і на скільки варто піднімати вартість за проїзд в громадському транспорті. Про це йшлося під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Заступник начальника управління транспорту та зв'язку Олександр Середа розповів депутатам, як проходив облік пасажирів. Він зауважив, що всім обліковцям провели попередній інструктаж.

"Розсаджали самих обліковців на передні та задні двері, обліковували пасажирів, які заходили в салон", – сказав Середа.

Начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович пояснив, що розрахунки відбувалися у зв'язку з тим, що в тарифі розміром у 3 гривні вартість палива була 18 гривень, але зараз вона збільшилася, адже зріс розмір мінімальної зарплати. Він додав, що власні розрахунки за тарифом подали не всі перевізники.

Депутат Констянтин Петрочук сказав, що перевізники не включають в розрахунки всі інші доходи і не говорять про те, що на підприємствах водії не довозять виручку.

"Неправильно за рахунок лучан перекривати недостачу", – сказав Констянтин Петрочук.

Депутат Луцькради Андрій Козюра зазначив, що департамент економічної політики має зробити висновок щодо рентабельності тарифу.

"Чи проводилися дослідження і чи враховували те, що тарифи на комуналку зросли, а рівень життя впав. Чи не зіграє це підвищення поганий жарт з тими ж перевізниками, і пасажиропотік, не факт, що залишиться на тому ж рівні і не впаде", – сказав Андрій Козюра.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:У ЛУЦЬКРАДІ ЗАПЕВНИЛИ, ЩО НЕ БУДУТЬ ПІДНІМАТИ ВАРТІСТЬ ПРОЇЗДУ ДО 5 ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів