Поділитись:

Скільки коштують дрова на Волині перед опалювальним сезоном (відео)

Четвер, 05 жовтня 2023, 20:39
Скільки коштують дрова на Волині перед опалювальним сезоном (відео)

В Україні незабаром стартує опалювальний сезон. Триває активна підготовка до нього. Все більше українців обирають альтернативні способи опалювання. Зокрема, купляють на зиму дрова.  

Журналісти телеканалу «Конкурент TV», поцікавились, скільки на Волині коштують дрова перед опалювальним сезоном. 

Микола, мешканець селища Голоби, що неподалік Ковеля, говорить: замовив на зиму для опалення власного будинку більше ніж п'ять кубів дров. Взяв соснові, бо ціна, каже, більш доступна. Розповідає, що раніше у нього вийшов з ладу газовий котел, тому зараз вирішив обігрівати оселю дровами. За словами чоловіка, дровами палити економніше, ніж газом. За один зимовий місяць чоловік витрачав кілька тисяч за газове опалення. 

До опалювального сезону готуються також лісництва. З літа лісівники готують лісопродукцію до продажу. В більшості випадків люди купують деревину колодами, але продають також колоті дрова. Починається усе із заготівлі лісу, який, як кажуть лісівники, непридатний до обробки. Далі за допомогою спеціального станка колоди розколюють на дрова. 

Лісничий Ковельського лісництва Микола Кузнєцов розповідає для продажу є різні дрова: вільха, береза, дуб, граб, сосна. Ціни на дрова різні. 

«Ціна залежить від виду дерева. Якщо дрова колоті, то дуб вартує 2500 гривень за куб, сосна – 1500 гривень за куб і вільха – 1800 гривень за куб. Якщо ми говоримо про дрова круглі, то це 750 гривень – сосна, вільха, дуб, береза, граб – 800 гривень і осика – 700 гривень. На сьогодні з лісництва отоварюється машина дров кожен день. В першу чергу купують для опалювання власних будинків», – зазначив лісничий. 

Щоб купити у лісівників машину колотих дров, в яку завантажать вісім кубів, доведеться заплатити близько 20 000 гривень. Якщо купляти кругляк – 6400. Сосна обійдеться у 12 000 гривень, якщо придбати у колодах – 6000 гривень.  

Деталі – у відео: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів