Поділитись:

На Волинь приїздила міністерка соціальної політики України: про що говорили

Четвер, 05 жовтня 2023, 18:19
На Волинь приїздила міністерка соціальної політики України: про що говорили

Волинь відвідала міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович та голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик.

Про це розповіли у Волинській ОВА.

Так, в головній адмінбудівлі області відбулася зустріч із начальником обласної військової адміністрації Юрієм Погуляйком, а також провідними фахівцями соціальної сфери області.

Як зазначила Оксана Жолнович, Міністерство соціальної політики України готується до впровадження ряду ініціатив на місцях.

Серед них:

  • психосоціальна підтримка військових,
  • створення координаторів волонтерів у громадах,
  • підготовка фахівців для формування батьківської компетентності,
  • організація тимчасового відпочинку дітей з інвалідністю тощо.

«Головне завдання, що стоїть нині перед державними органами влади – підвищити якість надання соціальної допомоги вразливим категоріям населення та зробити їх максимально доступними», – наголосила міністерка.

Поруч із тим, особливої уваги потребують військовослужбовці, ветерани, члени їх родин, а також сім’ї загиблих. Окрім фінансової допомоги, їх слід забезпечувати соціально-психологічною підтримкою.

«Зараз ми намагаємося знайти ті місця, де можемо розпочати реалізацію нових проєктів», – додала Оксана Жолнович.

Волинські фахівці, своєю чергою, поділилися власним досвідом: розповіли про проєкти, що реалізують на теренах краю. А начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко подякував гостям за підтримку та зацікавленість у спільних програмах, направлених на забезпечення соціального розвитку Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів