Поділитись:

Що краще: купити електросамокат чи брати в оренду?

Середа, 04 жовтня 2023, 13:43
Що краще: купити електросамокат чи брати в оренду?

В Парижі з 1 вересня 2023 року набула чинності заборона на оренду електросамокатів. За відповідне рішення абсолютна більшість мешканців французької столиці проголосувала під час міського референдуму. Невдоволення парижан викликали не електросамокати самі по собі, а організація їхньої оренди, адже користувачі, покатавшись на самокаті, часто кидали їх де заманеться, заважаючи транспорту та пішоходам. Варто зазначити, що заборона стосується лише прокатних самокатів і не розповсюджується на власні, продажі яких тепер, скоріш за все, зростуть.

Чим свій самокат краще ніж прокатний

В Україні поки що забороняти оренду електросамокатів не планують. Але багато людей, скориставшись кілька разів прокатними самокатами, починають замислюватися над придбанням власного електротранспорту. По-перше, вартість оренди може здатися не такою й високою, якщо користуватися електросамокатом лише зрідка. Якщо ж йдеться про щоденні поїздки, розходи будуть суттєвими. По-друге, власний самокат — це впевненість у його технічному стані та надійності, чого не скажеш про прокатні. Ну і нарешті, на власному самокаті можна стартувати прямо від свого дому, а не шукати десь на вулиці вільний орендний самокат, якого може поблизу і не знайтися.

Що краще: купити електросамокат чи брати в оренду?

Маршрут визначає технічні характеристики

Перед покупкою електросамоката для міста варто ретельно продумати маршрути, якими ви будете зазвичай їздити, адже від рельєфу, стану дорожнього покриття та дальності поїздок будуть залежати вимоги, яким повинен відповідати ваш майбутній електротранспорт.

Якщо на шляху часто трапляються круті підйоми, варто дивитися на електросамокати з потужними двигунами, адже саме від потужності залежить можливість заїхати на схил.

Чим гірше стан доріг, якими вам доведеться їздити, тим більшим повинен бути діаметр коліс. Маленькі колеса до 8 дюймів в діаметрі добре підходять, щоб розігнатися на рівному асфальті та робити круті повороти, а от для розбитих доріг краще обирати 10-дюймові колеса.

Місткість акумулятора впливає на те, яку відстань ви зможете проїхати. Зазвичай більшість виробників просто вказують запас ходу в кілометрах.

Це лише кілька основних моментів, які необхідно врахувати, обираючи свій перший електросамокат.

Надрукувати
мітки:
коментарів