Поділитись:

Для допомоги ЗСУ: учні луцького ліцею зібрали 700 кілограмів каштанів (відео)

Середа, 04 жовтня 2023, 12:51
Для допомоги ЗСУ: учні луцького ліцею зібрали 700 кілограмів каштанів (відео)

Учні луцького ліцею № 4 імені Модеста Левицького під час благодійної акції зібрали 700 кілограмів каштанів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Як розповіла вчителька початкових класів Олена Мудрик, каштани передадуть заготівельникам для виготовлення ліків та їжі тваринам, виручені гроші підуть на допомогу військовим.

Участь у благодійній акції, яка тривала 5 днів, взяли 20 початкових класів закладу.

Вчителька Олена Мудрик разом зі своїми учнями збирала каштани у сквері навпроти ліцею № 4Вчителька Олена Мудрик разом зі своїми учнями збирала каштани у сквері навпроти ліцею № 4
 

«В кожен клас, якщо ви зайдете, знайдете мішечки, наповнені каштанами. Їх потім заберуть, і дітки матимуть заохочення, і перший дух, що вони є вже маленькі, але волонтери», – каже Олена Мудрик.

Зі слів вчительки, у 1-Д класі навчається 23 дитини. Каже: її учні зібрали орієнтовно чотири мішки каштанів, допомагали діткам їхні батьки.

До збору каштанів долучилися всі учні початкових класів ліцею № 4До збору каштанів долучилися всі учні початкових класів ліцею № 4
 

Вікторія Мелимука, розповідає: разом із донькою Міланою волонтерить від початку повномасштабної війни.

«Ми зараз живемо в дуже важкий час – в час війни, тому змалку потрібно дітей привчати до того, щоб вони знали ціну миру, ціну свободи, а вона лише в спільному, коли ми спільно будемо всі допомагати», – говорить жінка.

Вікторія Мелимука з донечкою МіланоюВікторія Мелимука з донечкою Міланою
 

Першокласник Олександр Копецюк каже, що збирає каштани, щоб допомогти захисникам. Говорить, що за виручені гроші можна буде купити їжу, дрони, воєнну машину, аптечку та ліки для військовослужбовців.

Першокласник Олександр КопецюкПершокласник Олександр Копецюк
 

Благодійні акції та ярмарки у ліцеї організовують щорічно, – розповідає вчителька початкових класів Олена Мудрик. З її слів, для українських захисників за час повномасштабної війни придбали кілька дронів та два автомобілі.

Акцію зі збору каштанів планують продовжити, аби зібрати якомога більше коштів для військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів