Поділитись:

В Італії автобус з пасажирами впав з мосту – 21 людина загинула

Середа, 04 жовтня 2023, 07:44
В Італії автобус з пасажирами впав з мосту – 21 людина загинула

У вівторок пасажирський автобус впав з мосту в Местре, Італія. Щонайменше 21 людина загинула, зокрема двоє дітей. Наразі відомо, що серез загиблих – 5 українців, також двоє наших громадян отримали поранненя: жінка 50 років та дитина 4 роки.

Про це пишуть Українські Національні Новини. 

Автобус прямував з Венеції до сусідньої Маргери і був «повний людей, які поверталися додому з роботи», як повідомив мер Венеції Луїджі Бруньяро.

«Він повністю злетів з дороги, злетів з мосту. Це був автобус; це було шосе. Ми в жалобі», – додав він.

Бруньяро описав цю сцену як «апокаліптичну» в дописі на Facebook.

«За даними префектури Венеції станом на цю годину ідентифіковано 5 загиблих громадян України і двоє важко поранених: жінка 50 років і дитина 4 років», – повідомляє голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Франческо Мартіно, керівник апарату префектури Венеції, повідомив CNN, що внаслідок аварії також постраждали 18 людей і що влада все ще намагається визначити, що стало причиною ДТП.

З причин, які ще не встановлені, автобус пробив стіну шляхопроводу, впавши між складом і коліями станції Местре внизу.

«Після удару автомобіль загорівся», – написала пожежна бригада в X/ Twitter.

Морріс Серон, генеральний директор муніципалітету Венеції, повідомив італійському громадському мовнику RAI, що автомобіль прямував до кемпінгу.

Зі слів офіційних осіб, рятувальні операції розпочалися о 19:45 за місцевим часом і завершилися близько 21:30 за місцевим часом.

Президент і прем'єр-міністр країни висловили співчуття у зв'язку з наслідками аварії.

«Я висловлюю свої особисті співчуття та співчуття уряду з приводу серйозної аварії, яка сталася в Местре. Наші думки з жертвами, їхніми родинами та друзями», – написала прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на X.

Надрукувати
мітки:
коментарів