Поділитись:

Чи побудують скандальну птахофабрику у селі біля Луцька (відео)

Вівторок, 03 жовтня 2023, 22:17
Чи побудують скандальну птахофабрику у селі біля Луцька (відео)

У селі Лище, що біля Луцька відбулись громадські обговорення нового генерального плану села. Більшість місцевих, що були присутні на обговоренні, хвилювало питання побудови скандальної птахофабрики. Також на обговореннях з'явилась компанія, яка розробляє генеральний план.

Про це повідомляє телеканал «Конкурент TV».

У місцевому Будинку культури представники сільської ради та компанія, що розробляє Генеральний план села 3 жовтня представили попередній проєкт плану. Людей найбільше цікавило питання птахофабрики, яку хотіли збудувати біля хат нова власниця паїв. 

На нинішньому Генеральному плані, який був зроблений в 1980-х роках, ця територія позначена як городи. А у новому – планується розмістити там транспортну забудову.

«У генеральному плані, взагалі, такого не передбачено і не планувалося. Територію, про яку люди говорять, під так звану птахофабрику, вона передбачена під транспортну інфраструктуру. Тому що вона межує з житловою забудовою. Транспортна інфраструктура – території для різних СТО, автостоянок, АЗС і інше з мінімальними санітарними зонами. Цей генеральний план дасть можливість розвитку населеного пункту. Це робиться заради того, щоб населений пункт ожив і приносив прибуток громаді», – повідомила головна архітекторка компанії Лариса Гривнак. 

Заступник голови Підгайцівської громади Валентин Приходько запевнив, що ніякого курника там не буде, хоч і власниця землі подала заяву на розроблення детального плану території і депутати погодили. Каже, самі депутати громади про задум власниці землі не знали, а коли дізнались, то теж обурилися. 

«Його там не буде і не мало бути. Чого люди подумали, що там буде курник? Власник земельної ділянки звернулась в сільську раду для розробки детального плану своєї земельної ділянки, без зміни цільового призначення. Земельна ділянка була с/г призначення і такою ж залишилась. В процесі розробки детального плану він (власник – ред.) звернувся з заявою  в нашу архітектуру, щоб вони зробили подання на екологічну оцінку, і тоді спливла інформація, що він можливо буде будувати якийсь пташник. Тобто інформація про те, що він планує будувати чи пташник, чи свинарник, я не знаю дотепер, спливла тільки після того, як він почав розробляти детальний план і після того, як наш відділ архітектури звернувся в екологію для оцінки. Депутати так само дізнались після надання дозволу на розробку детального плану. І так само були обурені. Поговоривши з депутатами сільської ради, я не є депутатом сільради, жоден не буде голосувати за цей пташник», – запевнив Валентин Приходько.

Заступник голови громади мав на увазі заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки такого будівництва, яку подали до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. У ній йшлося про будівництво птахофабрики на 24 тисячі голів курей у Лищі. Врешті, люди сподіваються, що до їхньої думки дослухаються, і курника не буде. 

Владці запевнили людей, що ніякого пташника біля людських будинків не будуватиме. 

Деталі – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 лютого 2024
30 серпня 2023
25 серпня 2023
23 травня 2023
22 березня 2023
02 лютого 2023
10 січня 2023
14 листопада 2022
16 серпня 2022