Поділитись:

"УКРОП" прокоментував ситуацію із смс-погрозами луцьким депутатам

Неділя, 05 березня 2017, 11:26

В "УКРОПі" кажуть, що депутатам, номери телефонів яких нещодавно висвітлили у соцмережах, приходять смс із погрозами.

На усіх 15-ть депутатів від політичної партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Луцької міської ради чинять тиск. Про це написала політична партія "УКРОП" на своїй сторінці у facebook.

Далі подаємо офіційну заяву "УКРОПу" щодо ситуації, яка склалась.

Нагадаємо, що фракція "УКРОП" - найчисельніша у Луцькій міській раді. Депутати-укропівці, а також обранці з фракції "Батьківщина", два депутата від БПП – Олександр Козлюк та Андрій Авраменко, а також колишній голова фракції БПП у Луцькміськраді Євген Ткачук відмовилися "грати в одні ворота" з нинішнім секретарем ради Юлією Вусенко.

В заяві йдеться про те, що політичний колапс вже другий тиждень триває у Луцьку. Секретар ради Юлія Вусенко (ставлениця львівського мера Андрія Садового, "Самопоміч") не скликала сесію упродовж 15 днів після передчасної смерті Луцького міського голови Миколи Романюка.

24 лютого Юлія Вусенко оголосила про скликання 19-тої позачергової сесії, де на розгляд винесли лише 1 питання: про дострокове припинення повноважень міського голови. Лише з різницею в 1 годину на цей же день Юлія Василівна ставить у календарний план і 20-ту чергову сесію. Саме на черговій депутати й мали ініціювати питання щодо припинення повноважень секретаря ради Юлії Вусенко. Це питання було у порядку денному 20-тої сесії.

Додамо, що після смерті міського голови секретар ради виконує його обов'язки, однак, має певні обмеження у своїх повноваженнях. Зокрема, не має право накладати вето на рішення депутатів. Також, не може подавати на розгляд ради кандидатури на заступників міського голови. Всі ці можливості Юлія Вусенко може отримати лише тоді, коли депутати проголосують за лише 1 питання: про дострокове припинення повноважень міського голови.

"Якщо Юлія Василівна відкрита з громадою і не боїться втратити секретарського крісла, то чому так проти того, аби питання "Про дострокове припинення повноважень міського голови" було включене до порядку денного 20-тої чергової сесії?", - йдеться у заяві.

Більше того, днями на офіційному сайті Луцької міськради зявилося оголошення про склинання… 21-ої чергової сесії міськради. В "УКРОПі" запевняють, що після того, як були опубліковані номери телефонів депутатів Луцької міської ради з приватними номерами телефонів усіх укропівців, а також Козлюка, Ткачука та Авраменка, їм почали приходити смс з погрозами.

Під час прямого ефіру на каналі "Нова Волинь" у передачі "Протилежний погляд" голова фракції "УКРОП" Ігор Поліщук уперше повідомив про те, що йому прийшла смс з погрозами. Секретар ради Юлія Вусенко, яка також була гостем студії, натомість заявила, що за нею слідкують, а особисті телефони депутатів – не повинні бути таємницею для виборців.

"Хочемо наголосити, що депутати від УКРОПу ніколи не переховуються від людей, завжди відкриті до спілкування з виборцями, постійно ведуть прийом громадян на Офісах розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Окрім того, фракція "УКРОП" систематично звітує про свою роботу перед виборцями, спільно з лучанами працює над розвитком міста, втіленням ідей та проектів простих пересічних громадян", - йдеться у заяві.

Вже упродовж кількох днів наші депутати отримують смс з погрозами, з вживанням нецензурної лексики. Повідомлення надходять з безкоштовних інтернет-серверів. Нагадаємо, що ці погрози надійшли у тому числі й керівнику волонтерського центру "Серце патріота" Сергію Балицькому, бійцю АТО Олександру Кравченко. Аналогічні смс отримали Олександр Козлюк та Євген Ткачук. Тобто всі ті, чиї номери телефонів були "розшарені" спочатку ботами через соціальні мережі.

Надрукувати
мітки:
коментарів