Поділитись:

Брату «Да Вінчі» кілька разів намагалися вручити повістку, хоча він має інвалідність, – бабуся

Вівторок, 03 жовтня 2023, 08:15
фото ілюстративне
фото ілюстративне

Молодшому братові загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» чотири рази намагалися вручити повістку, незважаючи на те, що хлопець з інвалідністю.

Про це розповіла бабуся «Да Вінчі» пані Іванна Винник, – інформує Громадське. 

«Його чотири рази військкомат стримував. Повістку хотіли дати. Я казала: ще хай раз вони біля мене стануть, я візьму коштур  і їм вікна повибиваю. Ну невже ви не розумієте, що дитина з інвалідністю», – каже пані Іванна.

З її слів, мати хлопця, Оксана Коцюбайло, була змушена телефонувати до військкомату і пояснювати ситуацію.

«Він боїться. Вони вилізли такі, вибачте на слові, бугаї – і до нього. Він впав на диван, я аж була змушена давати нашатирний спирт», – обурюється бабуся.

Водночас пані Іванна критикує ухилянтів, які є придатними до військової служби, але ховаються від виконання свого обов'язку. Вона нагадує, що її онук Дмитро добровільно пішов на фронт у 18-річному віці. Жінка обурюється, що не раз чула від знайомих болючу фразу «а хто його туди посилав».

«Ще побачите: поприїжджають ті, що повтікали за кордон, одягуть вишиванки і будуть на першому місці стояти. Не тікайте, не ховайтеся. Ви ж хочете України. Всім шкода своєї дитини. А моєї не шкода, що він 9 років на війні був у такому пеклі і загинув», – плаче бабуся.

Сам Дмитро Коцюбайло – родом із села Задністрянське на Івано-Франківщині. У нього залишилося четверо сестер та брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів