Поділитись:

У Тернополі міськрада «поховала» живого волинського бізнесмена

Понеділок, 02 жовтня 2023, 09:39
У Тернополі міськрада «поховала» живого волинського бізнесмена

Замість фото загиблого бійця у Тернополі вчепили світлину живого підприємця з Волині.

Інформацію, про те, що дані та світлина на банері належать різним людям, повідомила до редакції «20 хвилин» родичка загиблого Анастасія Місюра
Родина шокована, адже вважає це неповагою до захисника та його рідних.

До Дня захисників і захисниць у центрі Тернополя встановили банери з іменами та фото загиблих учасників російсько-української війни. Рідні приходять туди з квітами, солодощами, свічками та молитвами.

Родина загиблого старшого навідника протитанкових ракетних комплексів Олександра Місюри також прийшла, аби на великому банері побачити рідні очі та усмішку.

Обійшовши всі банери, знайти обличчя Олександра так і не вдалося. А коли вже почали вчитуватися у надруковану інформацію, то виявили, що управління Тернопільської міської ради вставило фото чужої для них людини.

— Дуже дивно знайти твоє прізвище, дату народження та смерті, але чомусь не твоє фото! – пише у соціальних мережах дружина загиблого Олександра Місюри Інна.

У Тернополі міськрада «поховала» живого волинського бізнесмена 

Родичка загиблого Анастасія Місюра розповіла, інформацію про те, що Сашко буде на банері до Дня захисників та захисниць їм ніхто не повідомляв.

— Ні, до нас ніхто не писав і не дзвонив. Просто дізналися, що банери з’явилися в центрі Тернополя і вирішили переглянути. Якщо ж у відповідальних осіб не було фото нашого Сашка, то чому вони не подзвонили? Ми б дали світлину. У нас є гарна світлина. А так вийшло незрозуміло що, — каже пані Анастасія. — На банері надрукували: Місюра Олександр Юрійович. 25.06.1998 рік народження. Старший навідник протитанкових ракетних комплексів. Загинув 12.08.2023 року в Донецькій області. Вся інформація про брата мого чоловіка. А хто на фото? Я і вся наша родина вперше бачимо цього чоловіка.

Що робити і куди звертатися у такій ситуації – рідні не знають, адже вперше з цим зіштовхуються. Натомість вони хочуть, аби світлини та інформація на банерах були правдивими. Бо люди мають знати, хто насправді віддав життя за мир та свободу України.

За допомогою онлайн-сервісів журналісти вирішили перевірити, хто ж насправді зображений на банері з інформацією про загиблого захисника. Як виявилося, чоловіка на фото також звати Олександр Місюра, і він підприємець у сфері деревообробки. Ми запитали чоловіка, чи знає він уже про цю помилку і що про це думає.  

— Я не з Тернопільщини, а з Волині. На банері моє фото, і це жахливо. Не знаю навіть, як мені реагувати, — говорить підприємець.

Виходить, що Тернопільська міська рада «поховала» не ту людину. 

З питанням, як так вийшло, що світлина підприємця Олександра Місюри опинилася на банері замість фото захисника, ;ehyfkscnb звернулися до речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич.

— За банери відповідає управління культури і мистецтв. Я передала вашу інформацію відповідальним, вони будуть з’ясовувати всі обставини. Зокрема, як так вийшло і хто це зробив. Вони виправлять. Не можу нічого більше наразі сказати, — відписала пані Зварич.

Також до редакції «20 хвилин» звернулася головна спеціалістка сектору розвитку культури та духовної спадщини управління культури і мистецтв Наталія Бабій. Фахівчиня вибачилася за помилку та запевнила, що першого жовтня на кубі буде новий банер.

— Мені справді прикро, що так вийшло. Розумієте, банер з цією світлиною був надрукований ще до Дня Державного Прапора України, і до нас ніхто не звертався з претензіями, що є неточності. Я пам’ятаю, що інформацію про цього хлопця подали без особистої фотографії. Але коли я брала цю світлину з інтернету, то перевіряла, — каже пані Наталія. — Я розумію, що виправдання тут недоречні. Я розумію, що це біль рідних. Але ми вже зняли банер і вносимо зміни. Я вдячна вам, що надіслали нам справжнє фото загиблого захисника. Ми обов’язково зв’яжемося з рідними загиблого Олександра Місюри.

Вже о 20.34 30 вересня речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич повідомила журналістам, що світлину замінили. І надіслала фото з підтвердженням. 

У Тернополі міськрада «поховала» живого волинського бізнесмена 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів