На Волині ліцеїстів військового ліцею навчатимуть спецпризначенці ССО ЗСУ (фото)

Неділя, 01 жовтня 2023, 19:00

Ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні цьогоріч вперше прийняли клятву воїна Сил Спеціальних Операцій.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

 

Начальник освітнього закладу полковник Павло Боснюк повідомив, що ліцей нещодавно підписав меморандум про співпрацю з командуванням ССО ЗСУ, і відтепер спецпризначенці братимуть участь у підготовці ліцеїстів. Він оголосив наказ про створення з цією метою профільних взводів, до яких, заручившись згодою батьків, відібрали 120 старшокурсників.

На церемонію прийняття ними клятви воїна Сил Спеціальних Операцій  прибув командувач ССО ЗСУ генерал-майор Віктор Хоренко.

 

«Я – воїн! Я йду проти зла і поборю його. Я не здамся і пройду свій шлях. Сміливо! Гордо і гідно!», –  виголосили обітницю ліцеїсти.

  

Кожному новопосвяченому Віктор Хоренко вручив символи спецпідрозділу, а керівникові ліцею передав прапор ССО.

«Сьогодні ви долучаєтеся до моєї зграї. Це спільнота людей, відданих своїй державі і один одному. Наші спільні риси – бездоганна фізична підготовка¸ кмітливість, розум. І сьогодні ви пообіцяли собі жити за законами зграї. Відтепер у вас є друзі, захист і мета на все життя. Війна триває, нам потрібна гідна зміна. Ми віримо, що згодом ви приєднаєтеся до Сил Спеціальних Операцій. Зі святом вовки і вовченята!», – звернувся до присутніх Віктор Хоренко. 

  

Перед лицем своїх товаришів, батьків, наставників та усім українським народом присягу сьогодні склали також і майже шість сотень першокурсників та першокурсниць

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: