Поділитись:

Волинянин, чий пес задушив сусідських гусей і курей, уникнув покарання

Неділя, 01 жовтня 2023, 16:42
Волинянин, чий пес задушив сусідських гусей і курей, уникнув покарання

На Волині хотіли судити пенсіонера, чий пес задушив сусідських гусей і курей, бо був без повідка та намордника. Однак справу навіть не розглядали, оскільки адмінправопорушення було оформлено неналежним чином.

Про це йдеться у постанові Камінь-Каширського районного суду.

У протоколі про адміністративне правопорушення вказано, що чоловік 31 серпня 2023 року близько 18 год 00 хв в с. Добре по вул. Садова вигулював собаку породи лайка без повідка та намордника, внаслідок чого собака задавив двох гусей та вісім курей. Цим завдано матеріальну шкоду на суму 3 000 грн, чоловік порушив п. 2.3.7 Правил утримання тварин у населеному пункті, чим вчинив правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 154 КпАП України.

Однак, через неналежне оформлення, суддя постановив повернути справу до Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області.

У протоколі про адміністративне правопорушення, у відповідності до вимог ст. 256 КпАП України, зазначаються: дата і місце його складання, посада, прізвище, ім`я по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності; місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості необхідні для вирішення справи.

Санкція частини 3 статті 154 КпАП України безальтернативно передбачає конфіскацію тварин, однак у матеріалах справи про адміністративне правопорушення відсутні відомості щодо вилучення зазначеної у протоколі про адміністративне правопорушення собаки, її опис та індивідуальні характеристики.

Крім того, з протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що місцем вчинення правопорушення є с. Добре та останньому ставиться у вину порушення пункту 2.3.7 Правил благоустрою на території Камінь-Каширської міської ради, однак, згідно з пунктом 1 вказаних Правил, їх дія поширюється на територію м. Каменя-Каширського, сіл Олексіївка та Підцир`я.

Зазначені недоліки перешкоджають своєчасному, об`єктивному, всебічному та повному розгляду справи і прийняттю законного рішення. Після усунення причин, що стали підставою для повернення матеріалів справи, останні можуть бути направлені до суду для їх розгляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів