Поділитись:

День захисників і захисниць України: у центрі Луцька зранку призупинять рух транспорту

Четвер, 28 вересня 2023, 16:10
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У неділю, 1 жовтня, Луцька громада відзначатиме День захисників і захисниць України. З цієї нагоди у центрі міста відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання в памʼять за загиблими захисниками України.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

1 жовтня о 9:00 годині з нагоди Дня захисників і захисниць України на Театральному майдані міста Луцька біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» відбудеться загальноукраїнська хвилина мовчання в памʼять за загиблими захисниками України. Під час акції буде призупинено руху транспорту в центральній частині міста та лунатиме звуковий сигнал системи оповіщення ДСНС.

Також упродовж жовтня у закладах загальної середньої освіти та закладах культури відбуватимуться тематичні культурно-мистецькі, інформаційно-просвітницькі заходи та виховні години, присвячені Дню захисника та захисниць України, Дню українського козацтва, 81-ї річниці утворення УПА. \

Окрім того, будуть відбуватися благодійні акції для сімей, що потребують особливої соціальної підтримки. Члени організації Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура отримають одноразову грошову допомогу з коштів міського бюджету.

Нагадаємо: цього року 1 жовтня Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць в нову дату. О 9:00 год вся країна хвилиною мовчання вшанує тих, хто віддав життя за Батьківщину. Окрім того, у всіх церквах Волинської єпархії Православної Церкви України на свято Покрови Пресвятої Богородиці молитимуться за здоров'я захисників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів