Поділитись:

У МЗС Білорусі «не можуть уявити», що вступають у війну проти України

Середа, 27 вересня 2023, 07:21
У МЗС Білорусі «не можуть уявити», що вступають у війну проти України

Міністр закордонних справ Білорусі Сергєй Алєйник заявив, що не може уявити ситуацію, за якої його держава вступає у війну в Україні разом з російськими військами,  проігнорувавши той факт, що Мінськ надав свою територію для вторгнення рф у лютому 2022 року.

Про це пише Європейська правда

Голова білоруського зовнішньополітичного відомства на питання, чи може він уявити ситуацію, за якої «Білорусь підтримає війну в Україні разом із росією», сказав: «Моя відповідь – ні».

Він спробував розкрити психологію українців (вони не хочуть і не потребують «цієї війни на виснаження»), а також відкрито збрехав, що Білорусь завжди підтримувала мир у сусідній країні і продовжуватиме «робити все, що в її силах» для його досягнення.

Алєйник також звинуватив Україну та «інші опосередковано залучені сторони» в провалі українсько-російських мирних переговорів, які нетривалий час відбувались у Мінську на початку російського вторгнення у 2022 році.

Голова МЗС Білорусі проігнорував загальновідомі факти прямої причетності його країни до найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової війни.

Щонайменше білоруський режим Александра Лукашенка надав свою територію для вторгнення російських військ через північ України. Там приймали на лікування поранених росіян і давали власні полігони й інфраструктуру для підготовки мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів