Поділитись:

В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)

Вівторок, 26 вересня 2023, 16:48
В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)

Залізничні вокзали минулої зими стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути мали регулярний характер. Цього року на додачу до вокзалів для «Укрзалізниці» створили цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.

Про це у вівторок, 26 вересня, повідомила у телеграмі пресслужба «Укрзалізниці».

«Залізничники продовжують рятувати цивільне населення й одними з перших приходять на допомогу там, де вона найбільше потрібна. Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Як це працює?

Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом:

  • генераторний вагон (близько 400 кВт + власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з «холодною» кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон з «гарячою» кухнею для фінального приготування страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

В «Укрзалізниці» запевнили, що Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. А спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото)В Україні з'явився перший у світі автономний поїзд-кухня Food Train (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
02 квітня 2024
18 березня 2024
11 березня 2024
19 лютого 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
19 грудня 2023
11 грудня 2023
06 грудня 2023