Поділитись:

Бульбашки радості: ТОП-5 брендів шампанського

Вівторок, 26 вересня 2023, 12:19
Бульбашки радості: ТОП-5 брендів шампанського

Шампанське – це ігристе вино, яке славиться своєю вишуканістю, витонченістю та багатою історією. Природна іскристість та утворені бульбашки вуглекислого газу всередині пляшки створюють приємне шипіння та особливу атмосферу при подачі напою. Якщо хочете вибрати найкраще шампанське для святкової події, відпочинку в компанії або наодинці з собою, слід розглянути світові бренди, які відомі високою якістю та різноманітністю асортименту.

Moët & Chandon – найбільші виноградники у Champagne

Відкриває список кращих брендів шампанського французька виноробня Moët & Chandon, заснована в 1743 році Клодом Моет. Засновник виноробні спершу постачав ігристе вино у двір Людовіка XV, а після гідної оцінки короля – налагодив постачання до європейських країн. Такий вишуканий продукт стрімко став популярним у всьому світі, тому сьогодні бренд володіє чвертю всіх виноградників Шампані, а його щорічний оборот досягає 26 мільйонів пляшок.

Для виготовлення використовуються лише 3 сорти винограду – Шардоне, Піно Меньє та Піно Нуар. Завдяки цим сортам, Moët Chandon набуває яскравого смаку з нотками фруктів та квітковими відтінками, а його аромат має насичені квіткові та фруктові нотки, з відтінками мигдалю та деревини. Не дивно, що шампанське вважають за краще пити в чистому вигляді при температурі 8-10 °C, насолоджуючись комплексними смаковими характеристиками.

Dom Pérignon – найкраще шампанське для весілля

Dom Perignon – престижне шампанське, назване на честь домініканського ченця П'єра Періньйона, який у XVII столітті зробив значний внесок у вдосконалення процесу виробництва даного напою. Виробник ретельно відбирає сировину та суворо контролює весь процес вініфікації, тому не дивно, що Dom Pérignon був обраний для королівського весілля леді Діани з принцом Чарльзом.

Шампанське Dom Pérignon має складний смак, який може містити нотки цитрусових, ягід, персика, мигдалю та білої квітки. У цікавому ароматі присутні квіткові, фруктові та мигдальні нотки, а також є натяки на прянощі. А вживати преміальний напій слід у чистому вигляді за температури 8-10 °C, поступово розкриваючи його цікавий ароматичний та смаковий профіль.

Veuve Clicquot – вишуканий напій європейської знаті та буржуазії

Veuve Clicquot – відомий бренд шампанського, розташований у французькому місті Реймс. Він заснований у далекому 1772 році Філіпом Кліко-Муірон, а вже в 1775 році було вперше випущено рожеве шампанське, створене шляхом додавання червоного вина в процесі виробництва. У 1805 році Франсуа (син Пилипа) помер, а бізнес перейшов до вдови Мадам Кліко, яка змогла суттєво покращити якість, створивши улюблений напій європейської знаті та буржуазії.

Сучасний бренд Veuve Clicquot випускає різноманітні види шампанського, враховуючи брют, рожеве та вінтажне. Загалом шампанське має багаті фруктові аромати, серед яких є нотки яблука, груші та цитрусових. А складності смакового профілю надають відтінки мигдалю та натяки на прянощі. Напій цього бренду ідеально підходить для особливих моментів та свят, причому вживати його рекомендується у чистому вигляді за температури 8-10°C.

Nicolas Feuillatte – молоде французьке вино для сімейних зустрічей

Nicolas Feuillatte – відносно молодий французький бренд, створений в 1972 році Ніколя Фейят. Для виробництва використовуються сорти винограду з різних районів регіону Champagne, завдяки чому вдається створювати різноманітні стилі та варіації напою. А поєднання класичних та інноваційних методів виробництва дозволило швидко вивести бренд на міжнародний ринок, причому зараз компанія виготовляє близько 24 мільйонів пляшок на рік.

Шампанське Nicolas Feuillatte характеризується яскравими фруктовими ароматами, такими як яблука, груші та цитрусові. Смак варіюється від сухого до солодкого, залежно від конкретного стилю. Якщо вибираєте стиль брют, тоді оптимальна температура напою 8-10 °C, якщо солодкі варіації – трохи тепліше. Причому вживати його можна як у чистому вигляді, так й у коктейлях.

Piper-Heidsieck – головний гість церемонії нагородження Оскар

Закінчити список кращих брендів шампанського варто відомим Piper-Heidsieck. Його заснував у 1785 році Флоримон Гедуар, який присвятив напій Марії Антуанетті, й навіть вирушив представляти шампанське у Версаль. Не дивно, що «Пайпер-Хайдсік» має величезну популярність серед знаменитостей (одним з його шанувальників була знаменита актриса Мерлін Монро). До того ж бренд став офіційним шампанським на церемонії вручення премії «Оскар».

Шампанське Piper-Heidsieck має яскраві фруктові аромати, серед яких нотки яблука, груші та цитрусових. Воно має свіжий смак з відтінками мандарину, грейпфруту та мигдалю, а також довгий багатий післясмак. Щоб відчути фруктові та мигдальні нотки, слід пити напій у чистому вигляді при температурі близько 8-10 °C для стилю брют та трохи тепліше для більш солодких варіацій.

Висновок

Кожен вищеописаний бренд має багату історію, використовує найкращу сировину та сучасне обладнання, тому вибір найкращого залежить від Ваших особистих уподобань. Якщо шукайте ексклюзивний, відомий та престижний напій, рекомендуємо шампанське Moët & Chandon та Dom Pérignon. Якщо потрібен недорогий варіант гарної якості, то Nicolas Feuillatte може запропонувати різноманітні стилі за доступною ціною. Ми рекомендуємо експериментувати та пробувати різні бренди, підбираючи найкраще шампанське під будь-який привід!

Надрукувати
мітки:
коментарів