Поділитись:

Бронетехніка ЗСУ вже діє за останньою лінією оборони росіян на Запоріжжі, – ISW

П'ятниця, 22 вересня 2023, 09:25
Бронетехніка ЗСУ вже діє за останньою лінією оборони росіян на Запоріжжі, – ISW

Українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області, хоча ще рано стверджувати, що ЗСУ повністю прорвали цей оборонний шар окупантів.

Такі висновки Інституту вивчення війни, – пише Українська правда. 

«Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу "зуби дракона", які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова). Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції», – йдеться у повідомленні. 

Аналітики вперше спостерігають, що українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони.

ISW наголошує, що присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього шару у достатній мірі для того, щоб перекинути свою техніку вперед.

«Здатність українських військ перекинути бронетехніку до найпотужніших російських оборонних рубежів, призначених для їх зупинки, і прорвати їх, а також керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі», − наголошують аналітики.  

ISW зазначає, що додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 20 і 21 вересня, вказують на те, що українські війська просунулися також на захід і південний захід від Вербового.

Таким чином російські війська, які наразі обороняються в західній частині Запорізької області, не змогли перешкодити українським військам поступово, але впевнено просуватися вперед з середини серпня.

ISW пише, що постійно спостерігає за повільним, але регулярним просуванням українських військ у цьому регіоні, незважаючи на те, що російські військові перекидають сюди частини відносно елітних підрозділів для посилення своїх оборонних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
07:20