Поділитись:

316 білих грибів вдалося «вполювати» волинянці за один раз (фото)

П'ятниця, 22 вересня 2023, 09:00
316 білих грибів вдалося «вполювати» волинянці за один раз (фото)

За один раз у сімейний кошик волинянки потрапило 316 білих грибів. У Бірках Камінь-Каширського району кажуть: хочеш дізнатися, чи є у лісі гриби або ягоди, – спитай у Наталки.

Сезонний бум грибів розпочався. У соцмережах боровики й маслюки впевнено витіснили пляжні фото і світлини першокласників. Досвідчені грибники добре знають, куди по які гриби йти і що з ними робити потім. Жителі сіл, та й міські мешканці залюбки одне поперед одним вихваляються зібраними дарами лісу, – пише Волинь-нова.

Наталія Литвинчук, яка проживає у селі Бірки Камінь-Каширського району, цими днями поділилася світлинами, на яких красується результат її «тихого полювання».

Жінці 28 років, у неї – троє чудових діток.

«Збирати гриби і чорниці – це моя слабкість», – захоплено розповідає вона.

316 білих грибів вдалося «вполювати» волинянці за один раз (фото) 

У селі, де проживає молода жінка, кажуть: хочеш дізнатися, чи є у лісі гриби або ягоди, – спитай у Наталки, вона завжди перша у цій справі.

До лісу жінка йде не сама – дітлахи залюбки допомагають мамі збирати дари природи.

316 білих грибів вдалося «вполювати» волинянці за один раз (фото) 

«Кожного року ми ходимо по гриби та ягоди. Діти навіть вправніше за мене шукають. У ліс їздимо ненадовго, десь на 2-3 годинки, і «полюємо» по своїх місцях. Також із собою завжди беру маму. Вона не ходить, бо має інвалідність, але поки ми з дітьми збираємо гриби, допомагає їх чистити», – розповідає Наталка.

Фото, на якому красується щедрий врожай, а саме 316 білих грибочків, отримало у соцмережі багато вподобайок і захоплених відгуків.

«Грибів набираємо завжди багато. Фото, яке виклала, – це суто 316 білих грибів, а ще, крім цього, була величезна миска інших!» – каже Наталка.

І хоча молода жінка не полюбляє хвалитися своїми знахідками, її світлини вразили і надихнули багатьох шукачів лісових скарбів.

Нагадаємо: у Шацькому національному природному парку відкрили грибний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів