Поділитись:

Адвокація у сфері надання медичних і психосоціальних послуг: виклики і перспективи

Четвер, 21 вересня 2023, 16:50
Адвокація у сфері надання медичних і психосоціальних послуг: виклики і  перспективи

Коаліція «Безпека та Рівність» була створена у Вінницькій і Волинській областях у відповідь на проблему доступності жінок, жінок ВПО і жінок сільської місцевості до медичних і психосоціальних послуг, актуалізовану коаліційним проєктом «Адвокація у сфері надання медичних і психосоціальних послуг».

У межах Проєкту було проведено дослідження доступності цільових груп до медичних і психосоціальних послуг у Городищенській громаді Волинської області та Козятинській громаді Вінницької області серед 400 респонденток. Дослідження включало онлайн і офлайн-анкетування, а також 2 фокус групових опитування координаторками Проєкту у визначених громадах. Команда Проєкту змогла визначити ключові перешкоди і виклики, які стоять на шляху отримання медичної допомоги, що стало фундаментом при розробці методичних рекомендацій з підвищення рівня доступності до послуг, а також з проведення адвокаційної кампанії обраної теми.

Адвокація у сфері надання медичних і психосоціальних послуг: виклики і  перспективи 

Під час проведення круглого столу презентовано аналітичну записку, обговорено результати дослідження, а також виклики та перспективи проведення адвокації у сфері надання медичних і психосоціальних послуг задля підвищення рівня доступності медичних послуг для жінок у сільських громадах.

До заходу долучилися:

  • Мирослава Якимчук – заступниця голови Волинської ОВА, яка наголосила на необхідності впровадження системної просвітницької діяльності, що дасть змогу оперативно донести інформацію до широкого кола споживачів медичних послуг з метою поширення позитивного досвіду щодо формування культури здоров᾿я;

  • Наталія Коструба – радниця голови Волинської ОВА з питань ментального здоров’я, яка розповіла про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ветеранської політики та програму підтримки внутрішніх переселенців у Волинській області;

  • представниці/представники Департаменту соціального захисту населення Волинської ОВА, Управління охорони здоров’я Волинської ОВА, Управління освіти і науки Волинської ОВА, відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Волинської ОВА, Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги, Управління соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Городищенської ТГ, жінки ВПО, громадянського суспільства.

Круглий стіл відбувся за підтримки Global NGO Pact Ukraine і Уряду Канади в рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні».

Аналітична записка «Вивчення доступності до психосоціальних та медичних послуг жінок сільської місцевості, у т. ч. жінок ВПО громад Вінницької та Волинської областей (Козятинській та Городищенській ТГ) за результатами анкетного опитування» за QR-кодом

Надрукувати
мітки:
коментарів