Поділитись:

Місцеві бюджети Волині поповнилися на 211 мільйонів з акцизів від роздрібної торгівлі

Четвер, 28 січня 2016, 09:46
Місцеві бюджети Волині поповнилися на 211 мільйонів з акцизів від роздрібної торгівлі

До місцевих бюджетів Волині у 2015 році надійшло більше 211 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизної продукції.

Більш як двохсотмільйонний додатковий фінансовий ресурс для вирішення соціально-економічних питань громади – це стимул для керівників місцевих рад дбати про повну легалізацію ринку підакцизної продукції, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Як свідчить аналітика, майже 150 мільйонів акцизного податку з роздрібної реалізації торік зібрано на території обслуговування Луцької ОДПІ та Ковельської ОДПІ.

Фахівці ГУ ДФС Волині нагадують, що суб'єкти роздрібної торгівлі, які продають споживачам пиво, а також алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, пальне – є платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Довідково: акцизний податок з реалізації підакцизних товарів запроваджено в Україні з 2015 року Законом України від 28.12.2014 №71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи".

Надрукувати
мітки:
коментарів