Поділитись:

Сирки глазуровані: з чого виготовляються та чим корисні*

Четвер, 21 вересня 2023, 11:29
Сирки глазуровані: з чого виготовляються та чим корисні*

Якісні сирки, будь то звичайні або глазуровані, представляють собою відмінну альтернативу шоколадним цукеркам, солодким булочкам і іншим шкідливим солодощам. Вони підходять для споживання як вагітним жінкам, так і маленьким дітям, а навіть тим, хто дотримується дієти. Але перед тим як купити сирки глазуровані варто більше дізнатися про цей продукт.

Склад

Оригінальний рецепт цих десертів дуже простий і перевірений часом: він включає в себе сир, цукор, ваніль, та вершкове масло. У більшості випадків сирки обсипані шоколадною глазур'ю.

У 90-х роках багато виробників відступили від класичного рецепту і замінили дорогі інгредієнти дешевшими.

Не хвилюйтеся, але ось список інгредієнтів, які містяться в більшості сучасних сирків:

  • сир;
  • цукор;
  • рослинний жир (включаючи пальмовий і пальмоядровий);
  • стабілізатори (крохмаль, карагенан);
  • загусники (E412, або гуарова камедь, альгінати), які використовуються для з'єднання низькоякісного сиру і масла;
  • емульгатори (соєвий лецитин);
  • штучні ароматизатори, ідентичні натуральним, такі як ваніль, полуниця, чорниця тощо;
  • консерванти (E202, або сорбат калію);
  • какао-порошок;
  • замінник какао-масла, лауриновий (CBS).

Глазур у таких сирках часто містить менше 15% какао, зате містить значну кількість рослинних жирів і стабілізаторів.

В Україні є кілька виробників, які продовжують приготовлювати сирки за старими технологіями, використовуючи справжню шоколадну глазур. Їхня кількість обмежена, тому під час покупки варто перевіряти склад, вказаний на упаковці.

Види

Для різноманітності смаку використовують різні продукти:

  • згущене молоко;
  • джеми різних сортів;
  • горіхи;
  • сухофрукти;
  • консервовані ягоди;
  • вафлі;
  • печиво;
  • білий, молочний і гіркий шоколад;
  • спеції.

За умови дотримання рецепту та відсутності шкідливих добавок, цей простий продукт, який нам відомий з дитинства, стає більш корисною альтернативою морозиву, цукеркам та іншим важким для травлення солодощам.

У харчуванні дітей

Всі раніше згадані вітаміни і мінерали, особливо кальцій і вітамін D, необхідні для здоров'я дітей.

Однак через наявність вершкового масла сирки сирні не рекомендується давати дітям до півтора років. Навіть у цьому віці обирайте десерт для дитини з обережністю: перевіряйте склад, щоб він не містив штучних ароматизаторів, пальмового жиру, загусників і інших шкідливих компонентів.

Якщо хочете купити сирки глазуровані від відомих та перевірених виробників, завітайте на сайт АТБ - www.atbmarket.com. Тут ви можете ознайомитися детальніше з пропонованою продукцією та зробити замовлення онлайн.

Надрукувати
мітки:
коментарів