Поділитись:

Бронетранспортери та ракети: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги

Середа, 20 вересня 2023, 22:11
Бронетранспортери та ракети: Іспанія передасть Україні новий пакет допомоги

Іспанія готує новий пакет військової та гуманітарної допомоги для України, зокрема передасть бронетранспортери, ракети та машини швидкої допомоги.

Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, – передає Суспільне.

Вона оголосила про передачу Україні нових броньованих транспортних машин, надувних командних суден, а також різного обладнання, пускових установок і ракет для протиповітряної та протикорабельної оборони, спеціальних вантажівок для роботи з цими системами, а також машин швидкої допомоги.

Роблес також повідомила, що цього року Іспанія подвоїть кількість українських військових, які проходитимуть навчання на її території. Підготовку пройдуть близько 4000 солдатів. Також Іспанія запропонує бійцям ЗСУ додаткові курси.

Крім того, для підтримки роботи госпіталю Role 2+, переданого у серпні, Іспанія відправила значну партію медичних матеріалів.

Міністерка також відзначила внесок іспанських військових шпиталів у лікування українських бійців, де наразі 77 важкопоранених з ампутаціями вже отримали необхідну допомогу та протези.

Раніша стало відомо, що до програми навчань українських воїнів у Координаційному тренувальному центрі в Іспанії додали три нові напрямки: бій у міських умовах, дії на бронетранспортерах М113 та "вогневий коридор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів