Поділитись:

Одна з найстаріших церков Волині перейшла до ПЦУ

Середа, 20 вересня 2023, 08:41
Одна з найстаріших церков Волині перейшла до ПЦУ

Відтепер у 300-літньому храмі Каменя-Каширського молитимуться рідною мовою.

Розпорядженням начальника Волинської обласної військової адміністрації від 31 серпня цього року було здійснено реєстрацію в новій редакції статуту Свято-Різдво-Богородичної громади Української православної церкви міста Каменя-Каширського та зміну її назви, – пише газета Волинь.

Відтепер вона звучить як «Релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України міста Каменя-Каширського Волинської області».

Фактично це означає, що офіційні органи державної влади дослухалися та визнали правочинним рішення членів цієї релігійної організації перейти до Православної церкви України.

«Натомість вона вийшла з підпорядкування Української православної церкви, яка, до слова, і досі, на другому році розв’язаної росією повномасштабної війни, зберігає церковно-канонічний зв’язок із московським патріархатом і рпц. Документ засвідчує таким, що відбувся остаточно, ініційований громадою процес переходу в іншу церкву, а також надає їй законні підстави набути в повне безперешкодне користування будівлю міського Свято-Різдво-Богородичного храму, розташованого на вулиці Воля, здійснювати там богослужіння», – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів