Поділитись:

Туреччина імпортує з РФ вугілля, видобуте на тимчасово окупованих українських територіях, – Reuters

Вівторок, 19 вересня 2023, 13:45
Туреччина імпортує з РФ вугілля, видобуте на тимчасово окупованих українських територіях, – Reuters

Цьогоріч Росія експортувала до Туреччини вугілля, видобуте на окупованих РФ територіях, щонайменше на 14,3 мільйона доларів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані російської митниці, інформує «Економічна правда».

Згідно з даними, з лютого по липень 2023 року близько 160,4 тисячі тонн вугілля з тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей України прибуло до Туреччини.

Три виробники, зазначені в митних даних, підтвердили Reuters, що вони відправляли вугілля з двох регіонів до Туреччини протягом цього періоду.

Міністерство торгівлі та митне управління Туреччини не відповіли на запити про коментарі щодо поставок.

Дані постачальника комерційної торгівлі, перевірені Reuters, показали, що вугілля від щонайменше 10 виробників відправлялося до Туреччини в період з лютого по липень. Цифри показали, що Туреччина була найбільшим пунктом експорту вугілля з окупованих Росією регіонів, на яку припадало 95% поставок за цей період.

Продавці вугілля зареєстровані в Росії та на анексованих територіях України, йдеться в базі даних російських компаній Spark.

За даними митниці, покупцями були компанії, зареєстровані в Гонконзі, ОАЕ та офшорних юрисдикціях, включаючи Беліз і Британські Віргінські острови. Турецьких компаній у списку не було.

Агентство не змогло знайти контакти покупців і визначити, хто був кінцевим бенефіціаром.

У листопаді тодішній глава так званої «ДНР» Віталій Хоценко заявив, що регіон вже експортує вугілля до Туреччини, звідки воно йде на ринки Близького Сходу та Африки.

Reuters не вдалося знайти жодної інформації в митних даних про поставки вугілля, видобутого в «ДНР», до Туреччини чи інших країн у 2022 році.

Хоча дані комерційної торгівлі не дають повної картини того, як експортувалося вугілля, вони показали, що частина йшла через Ростов, а частина через чорноморський порт Новоросійськ, які мають залізничне сполучення з Донецьком і Луганськом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів