П'яний волинянин спробував відкупитися від копів за 10 тисяч гривень (фото)

Вівторок, 19 вересня 2023, 09:36

У Нововолинську п’яний водій, якого правоохоронці зупинили за порушення ПДР, спробував відкупитися від поліцейських й запропонував їм 10 тисяч гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Володимирського районного відділу поліції.

У вівторок, 18 вересня, у 15-му мікрорайоні в Нововолинську патрульні за порушення правил безпеки дорожнього руху зупинив автомобіль Renault. За кермом перебував 40-річний житель Нововолинська. Виявилось, що чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

За уникнення адміністративної відповідальності водій надав поліцейським неправомірну вигоду у сумі 10 тисяч гривень.

На місце пригоди викликали слідчо-оперативну групу. Факт надання хабаря належним чином зафіксували. Гроші вилучили. Автомобіль помістили на арештмайданчик.

На правопорушника склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 5 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом надання хабаря поліцейським слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, до чотирьох років позбавлення волі.

Триває слідство.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: